Klein Curaçao ligt ten zuiden van Curaçao op ongeveer 13 km en biedt het witste en langste strand van Curaçao. De oppervlakte is ongeveer 2 km² en als je wilt kun je in een uurtje om het eiland rondlopen. Het eilandje maakt officieel deel uit van Curaçao. In de vlag van Curaçao zie je een grote en een kleine ster, de kleine ster staat (je raadt het al…) voor Klein Curaçao.

Ok, tot zover de feitjes, maar nu waar het echt om draait! Klein Curaçao is precies wat je je voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een klein paradijsje en een perfecte plek voor een dagtocht tijdens je vakantie naar Curaçao.

Behalve heerlijk luieren, kun je tijdens een dagje Klein Curaçao ook wat activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan het bezichtigen van de vuurtoren of het gestrande schip, scuba duiken, snorkelen (op zoek naar zeeschildpadden!), een ritje op de banaan achter een jetski, kite surfen of strandspelletjes zoals beach-tennis.​

Iedereen die ooit op Klein Curaçao geweest is zal er een foto van hebben: de vuurtoren van Klein Curaçao. Ongetwijfeld ooit een belangrijke vuurtoren van zo’n klein eilandje dat je in het donker snel over het hoofd ziet, nu is het een vervallen maar kenmerkend gebouw op een verlaten eiland. De vuurtoren (officieel de Prins Hendriktoren) staat er sinds 1849 maar is ondertussen alleen nog in gebruik als zeer populair foto-materiaal voor de toeristen op het kleine eiland.

Als je de vuurtoren wilt gaan bekijken, trek dan wel je slippers of schoenen aan, onderweg naar de toren groeien overal stekelplantjes. Je kunt het gebouw in maar kijk uit, de bouwkundige staat is niet echt stevig meer.

De andere bezienswaardigheid op Klein Curaçao is het scheepswrak van het gestrande zeeschip. Het is onduidelijk hoe lang het schip er al ligt, maar waarschijnlijk is dat nu een jaar of 50. In de loop der tijd is het schip compleet vergaan, een groot deel is door de zeestormen weggeslagen en wat er nog over is, is totaal verroest.

WhatsApp +5999 688 14 96

info@kleincuracaotrips.com

Anasaweg 81, Dominguito

Willemstad  CURAÇAO

KvK Curaçao 150351​

Copyright © 2020 Klein Curacao Trips .com